Vervolg

Els Mulder Pedicure

Nil Volentibus Arduum

Voetverzorging bij ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels zijn nagels die neiging hebben om door de huid te prikken, maar doen dat nog net niet. Ze drukken in de huid en veroorzaken veel pijn en ongemak bij het lopen. Deze afwijking ontstaat vaak door verkeerd knippen, verkeerd schoeisel, strakke kousen of sokken en aangeboren nagelvorm.

Ik kan zo’n nagel pijnvrij maken door het scherpe hoekje dat in de huid drukt glad te slijpen. Verder leg ik de nagel drukvrij. Met een aantal behandelingen en goede adviezen is het probleem vaak goed onder controle te houden. Soms lukt dat niet op deze manier en zijn nagelbeugels nodig.

Als een nagel wel door de huid heen prikt dan is het een echt ingegroeide nagel met ontstekingverschijnselen. Dit zijn een opgezette dikke rode teen. De teen voelt warm aan en lopen gaat niet echt gemakkelijk meer. Vaak ontstaat er pusvorming. Mensen met deze aandoening doen er verstandig aan eerst naar de huisarts te gaan. Als de ontsteking over is kan ik verder gaan met behandelen en de nagel in goede banen leiden.

Schimmeldiagnostiek

Schimmelnagels is helaas een veel voorkomend probleem. De nagel is dik, brokkelig en lelijk verkleurd. Dit kan worden veroorzaakt door een schimmelinfectie. De meeste mensen noemen het overigens kalknagels. Maar niet iedere kalknagel is per definitie een schimmelnagel. Om zeker te weten of het nu een schimmelinfectie is kan ik een stukje nagel afnemen en opsturen naar het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium, www.lcpl.nl dat gespecialiseerd is in het onderzoek naar schimmelinfecties. Na een week heb ik de uitslag voor u in huis met een advies voor behandeling. Dat advies kan zijn een tinctuur, zalf of zelfs tabletten. De tinctuur en zalf kunt u bij mij aanschaffen. Voor de tabletten moet u naar de huisarts. Ik geef u de uitslag van het laboratorium altijd mee. Naast de adviezen voor behandeling, geef ik u ook nog adviezen voor het behandelen van sokken en schoenen, want ook daar zitten dan schimmelsporen in. Deze sporen kunnen later voor een herbesmetting zorgen. De kosten van het laboratorium worden vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Ook huidschilfers waarvan men vermoedt dat er een schimmelinfectie aanwezig is kunnen op deze manier worden onderzocht.

 

Vergoedingen van zorgverzekeraars:

Of u in aanmerking komt voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar en voor welk bedrag kunt u vinden in het door Provoet ter beschikking gestelde overzicht.

 

 

Copyright © All Rights Reserved ElsMulderPedicure.nl

Website

Laatst bijgewerkt:

Januari 2015

Lidmaatschap:

 

ProCert

ProVoet

KRP. 10630

Kvk. 34353439

Btw. NL112096566B01

AGB-code:

Praktijk: 96-(0)58769

Zorgverlener: 96-008723

Contact »

Els Mulder

Boutenburg 239

1068 ZE Amsterdam

Telefoon: 020-610.83.12

Mobiel: 06-53.16.55.48

mw@elsmulderpedicure.nl