Behandeling

Els Mulder Pedicure

Nil Volentibus Arduum

Voetverzorging

Bij mij bestaat een behandeling uit:

· een anamnese, dit is het noteren van uw persoonlijke gegevens, de problemen aan uw voeten en eventueel ziektes die van belang zijn bij de behandeling. Dan wordt er goed gekeken naar uw voeten en worden alle aandoeningen ingetekend op een behandelkaart

· desinfectie van de voet

· eventueel verdikte nagels dun maken

· nagels knippen

· nagels polijsten

· nagelomgeving schoonmaken

· eventueel ingroeiende nagels behandelen

· eventueel eelt verwijderen

· eventueel likdoorns verwijderen

· desinfectie van de voet

· eventueel drukvrij leggen van nagel of plek waar likdoorn zat

· korte massage

Alle instrumenten worden na de behandeling grondig gereinigd en gedesinfecteerd, volgens de code voor de voetverzorger.

Indien ik een mesje nodig hebben om eelt te verwijderen, wordt dat per cliënt nieuw gepakt en na de behandeling weggegooid.

Voetverzorging bij diabetici

Voor een diabetes patiënt is het zeer belangrijk om zijn of haar voeten regelmatig te laten onderhouden. In principe is een behandeling bij diabetici hetzelfde als bij niet-diabetici. Maar we moeten nog voorzichtiger te werk gaan om geen wondjes te veroorzaken.

 

De 1e behandeling bij diabetici is een lange behandeling waar ik ook gelijk een screening bij uitvoer, een onderdeel van de screening kan zijn dat er een blauwdruk gemaakt moet worden. Daarnaast test ik het gevoel in de voeten, de doorbloeding en doe ik een schoencontrole. Ik kan daardoor eventuele problemen tijdig signaleren en de cliënt adviseren naar de huisarts te gaan. Bij probleemloze voeten is een maal per jaar screenen voldoende. Van iedere screening maak ik een kort verslagje dat u de volgende behandeling mee kunt nemen voor uw diabetesverpleegkundige of huisarts.

 

Ook geef ik de cliënt advies mee over de verzorging van de voeten thuis. Hiervoor is een adviezenfolder samengesteld, die u mee kunt nemen.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een behandeling bij de voetverzorger/pedicure tot een bepaald maximum per jaar. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw aanvullende pakket van de zorgverzekering.

Voetverzorging bij reumatische aandoeningen

Reumatische aandoeningen kan ik niet behandelen. Wel weet ik dat er bij cliënten met dit soort aandoeningen zacht te werk moeten worden gegaan. Iedere stevige handdruk doet bij deze cliënten immers al pijn. Die pijn is ook vaak in de voeten aanwezig. Dus een zachte aanpak is vereist. Verder kan ik deze cliënten helpen door eelt en likdoorns te verwijderen. Deze geven namelijk extra pijn. Ook kan ik met anti-druk middelen likdoorns voorkomen.

 

Bij reumapatiënten ga ik ook een maal per jaar een screening uitvoeren. Bij eventuele geconstateerde problemen verwijs ik u naar de huisarts.

 

De pedicurebehandeling bij reumapatiënten wordt door sommige zorgverzekeraars tot een bepaald maximum vergoed. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw aanvullende pakket van de zorgverzekering.

Screenen van risico voeten

Screening van voeten gaat bij mij op de volgende manier:

Ik maak blauwdrukken van beide voeten, waar ik eventuele standafwijkingen en overbelasting van de voet op kan zien. Verder test ik op gevoel met behulp van het monofilament. Ook test ik of de doorbloeding nog goed is. Ik kijk naar de kleur van de voeten en naar de temperatuur. Daarnaast doe ik ook nog een schoenonderzoek. Van deze screening maak ik een kort verslagje dat u bij een volgende behandeling mee kunt nemen. U kunt dit afgeven bij uw diabetes verpleegkundige of huisarts.

 

Zijn er complicaties waarvan ik denk dat u daar eerder mee naar de huisarts moet, dan hoort u dat uiteraard gelijk. Ik geef dan onmiddellijk een briefje mee met de reden van doorverwijzing.

Website

Laatst bijgewerkt:

Januari 2015

Lidmaatschap:

 

ProCert

ProVoet

KRP. 10630

Kvk. 34353439

Btw. NL112096566B01

AGB-code:

Praktijk: 96-(0)58769

Zorgverlener: 96-008723

Contact »

Els Mulder

Boutenburg 239

1068 ZE Amsterdam

Telefoon: 020-610.83.12

Mobiel: 06-53.16.55.48

mw@elsmulderpedicure.nl

Copyright © All Rights Reserved ElsMulderPedicure.nl